MN24 Macinului - Macsin-hegység turistatérkép
MN24 Macinului - Macsin-hegység turistatérkép
MN24 Macinului - Macsin-hegység turistatérkép
MN24 Macinului - Macsin-hegység turistatérkép

MN24 Macinului - Macsin-hegység turistatérkép

Schubert&Franzke
30450
Készleten
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Macin-hegység Románia legrégebbi hegysége, amely a hercini orogenezis során, körülbelül 380-280 millió évvel ezelőtt alakult ki. A Măcin-hegységet a Niculița-hegységgel együtt északon a Jijia-gleccser és az Isaccei-gleccser, keleten a Tresteni-hegység, délen a Măcin-gleccser, nyugaton pedig a Jijia-, a Greci- és a Cerna-Mircea Vodă-mélyedés határolja.

Geológiai szempontból a Măcin-hegység gneiszes gránitokból, szkizitekből, szürkésmárgából és konglomerátokból (Carpelite-képződés), a legmagasabb részen gránitokból és dioritokból, kvarcitokból, filalitokból stb. áll. A hosszú geológiai események miatt a masszívum domborzata egy maradványmárgára jellemző, amely nem éri el az 500 méteres magasságot. A masszívum legmagasabb csúcsai a Vf. Țuțuiatu 467 m és Vf. Suluku Mare 370 m.

A hegység legfontosabb turisztikai látványosságai: a Pricopan-csúcs a különleges gránitképződményekkel, a Troesmis-erőd romjai, a Iacobdeal-tó, a Cocoș ortodox kolostor. Érdemes ellátogatni a Măcinului-hegység Nemzeti Parkjába és számos természetvédelmi területre, mint például: A Dealul Bujoarele fosszilis hely paleontológiai rezervátuma és a Cocoș kolostor természeti rezervátuma. Meg kell említenünk néhány nagyon ritka állatot, mint például a dobrudzsai teknős (Testudo graeca ibera) és a leveles gyík (Ablepharus kitaibelii).

A Măcin-hegység térképe az MN24 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény huszonnegyedik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus strukturálásának köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása angol és román nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, adatok a nehézségről, a hosszról, a teljes emelkedésről, a teljes ereszkedésről, az oda-vissza út idejéről, az évszaktól függő megvalósíthatóságról stb. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezd ezt a térképet, magasan a napsütötte dombokon, a távolba lesve az erődök maradványait.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2019
Méretarány (elsodleges)
1 : 55 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN24
EAN
5948490930450
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem