Kedves Világjáró Barátunk!

A TÉRKÉPKIRÁLY immár 30-adik éve segíti a magyar és közép-kelet-európai utazóknak felfedezni a világot. A kilencvenes években cégünk – a korábbi állami térképkiadó vállalattal közösen – vezető szerepet játszott a magyar utazási kiegészítő piac modernizálásában, büszkén mondhatjuk, hogy segítettünk kinyitni a világot a magyarok számára.

 

Sikerünk titka mindig is a térképek és utazás iránti szenvedély volt, valamint az, hogy ezt a szenvedélyt igyekeztünk mindenkivel megosztani. Ezért törekedtünk arra, hogy azonnal elérhető készleteink minél szélesebb körű utazási igényeket kielégítsenek, a kétezres évek elején már több mint 15.000 féle terméket tartottunk raktáron.

 

Az évek óta tartó gazdasági válság megtépázta a magyarok utazó kedvét, de az bizonyos, hogy ha a kedv még megvolt, az anyagi háttér sokaknál nem. Vevőinket mindig is partnereinknek tekintettük, ezért szeretnénk a megújulásunkat velük, veled, a világjárás szerelmeseivel együtt megtervezni és kivitelezni. Kérlek, hogy ötleteiddel és esetleges kérdéseiddel bátran keress meg engem vagy munkatársaimat és „fedezzük fel együtt a világot!”

Buslig György
tulajdonos-ügyvezető igazgató,
buslig@mapking.hu

 

 

Történetünk

Cégünk 1992. szeptember 1. óta vesz részt a hazai és nemzetközi térkép kereskedelemben. Alapítója, Buslig György, mint vizsgázott túravezető, az 1970-es években felfigyelt a magyar térkép piac hiányosságaira. A térképek és a túrázás iránti szenvedélyét mások számára is hasznossá és elérhetővé akarta tenni, így alapította meg, először 1990-ben a Sebesség Szolgáltató Irodát, majd 1992-ben a Térképvilág Kft-t. A TÉRKÉPKIRÁLY elnevezés egyik kedves vevőnktől ragadt ránk. A cég első székhelye a budapesti Király utcában volt, és az említett vevőnk a széles skálájú, „királyi” választék láttán becézett minket TÉRKÉPKIRÁLYnak. A név azóta szerves részévé vált a hazai és nemzetközi térképszakmának.

 

A kilencvenes években cégünk - a korábbi állami térképkiadó vállalattal közösen - vezető szerepet játszott a magyar utazási kiegészítő piac modernizálásában. Büszkén mondhatjuk, hogy segítettünk kinyitni a világot a magyarok számára.

 

Sikerünk titka mindig is a cégalakítást is alá támasztó térképek és utazás iránti szenvedély volt, valamint az, hogy ezt a szenvedélyt igyekeztünk mindenkivel megosztani. Cégünk ezért kiemelten törekszik arra, hogy azonnal elérhető készleteink minél szélesebb körű utazási igényeket kielégítsék.

 

Közép- és Kelet-Európában egyedülállóan széles választékunk – mely több mint 15.000 féle térképet, útikönyvet, földgömböt és albumot tartalmaz – lehetőséget nyújt az igények maradéktalan kielégítésére. Kapcsolatban vagyunk a világ összes jelentős térképgyártójával, melyek termékei budapesti Navigátor Térkép szaküzletben, az internetes felületünkön és viszonteladó partnereink értékesítési helyein beszerezhetők.

 

A térképek mellett egyre nagyobb jelentősége van az útikönyveknek, amelyek ma már – sokszor kisméretű (un. bélyegtérképekkel), vagy becsatolt térkép melléklettel egészülnek ki. Némely útikönyv csak rövid, "hétvégi" látogatáshoz lett tervezve, a legfontosabb látnivalókat, tippeket tartalmazza. Vannak azonban művészi kivitelű útikönyv sorozatok, és hatalmas adatmennyiséget tartalmazó "adatbázis" jellegű útikönyvek is.

 

A földgömb szegmensben fellelhetőek a hagyományos un. "iskolai" gömbök. Vannak nagyobb, 30-40 cm átmérőjű „tanári” és 15-20 cm átmérőjű "tanulói" földgömbök. Ma azonban elképesztő az egyéb típusú földgömb választék is, melyek dekoratív célokat is egyaránt szolgálhatnak. Ebbe a csoportba tartoznak az átlátszó gömbök, a "csoda" gömbök, a lebegő-mágnes gömbök, a felfújható gömbök, vagy a "bár" gömbök. A földgömb gyártók fantáziájának kimeríthetetlenségét mutatja, hogy ma már ceruzahegyező, kulcstartó, "Szeged", vagy akár a szögletes "földgömb" sem elképzelhetetlen.

 

A számítástechnika és a GPS alaposan átstrukturálta a térképészetet és ma már a számítástechnika uralja ezt a termékkört. Sokan felvetették már a kérdést, hogy kell egyáltalán papír alapú térkép. A válasz az, hogy igen. A GPS, vagy egy navigációs program nagyon hasznos eszköz, hosszú távú utazásokhoz, illetve városon belüli navigációra egyaránt alkalmas. A szerkezetnek azonban egymagában nem elég a biztonságos közlekedéshez. Egy naprakész térkép elengedhetetlen az ismeretlen és ismerős helyeken egyaránt. Gondoljunk csak arra, hogy a "technika" számos esetben felmondja a szolgálatot, vagy éppen nincs vételi lehetőség, ezért a hagyományos térkép és az új technológiák adják egy utazás kellő biztonságát.

Egyébként ma már a legtöbb térkép nem papírra nyomva készül, hanem olyan műanyag alapanyagra, amely nem gyűrődik, nem szakad el és a víz sem árt neki ! Emellett sok térképen olyan jelzések (pl. QR kód) vannak, amelyek egy mobil telefonnal kombinálva "off line" módban is kellő információt biztosít.

 

Választékunkban iránytűk, nagyítók, elemlámpák, elemek, elektronikus könyvolvasók, szótárak és szótárgépek mellett a világ minden részén használható elektromos csatlakozókon keresztül a frissítő kendőkig sok féle árut kínálunk a Navigátor Térkép szaküzletünkben (1141 Budapest 1141 Szugló utca 83.), valamint az on-line felületünkön (www.terkepkiraly.hu, www.mapking.hu, www.terkepvilag.hu, www.mapworld.hu).

Jó néhány éve cégünk nem csak térképeket, útikönyveket, hanem bármilyen könyvet, CD-t, DVD-t, bármilyen nyelven - előjegyzéses alapon - beszerez. Ez a szolgáltatásunk óriási sikert aratott és a megrendelések száma napról napra növekszik.

A TÉRKÉPKIRÁLY törekszik arra, hogy a forgalmazott a kínálatunkban szereplő utazás kiegészítő termékek széles köre biztosítsa, hogy minél kisebb legyen az eltévedés esélye és minél sikeresebb, emlékezetesebb, élményekben gazdagabb legyen a nyaralás, vagy a tervezett üzleti út. Az ajándék jellegű termékekkel pedig abban próbálunk segíteni, hogy az utazásról be nem hozott, vagy be nem hozható árukat itthon is megkapják, akár saját célra, akár ajándékozási céllal.

Cégünk folyamatosan lépést tart a vevők igényeivel, követi a piacon megjelenő trendeket, és a legújabb termékekkel naprakészen frissíti kínálatát.

 

Elérhetőségeink

Üzletünk: 1141 Budapest, Szugló utca 83.

Nyitva tartásunk: hétfőtől-péntekig 10.00-től 16.00-ig.

Telefonszámunk: +36-30/921-3663 +36-1/221-9707

E-mail: mapking[kukac]mapking[pont]hu

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem