EKE-BAKANCS • 3 • 2016 - Hargita-hegység

EKE-BAKANCS • 3 • 2016 - Hargita-hegység

EKE-BAKANCS
116
Előjegyezhető
3 200,40 Ft
ÁFA-val

A kiadvány a Hargita-hegységen belül a Központi- és Észak-Hargitába kalauzol. Nem más az idegenvezetőnk, a kötet szerzője, mint a székelyudvarhelyi Kovács-Kendi Lehel, akinek nyomdokában számos fiatal és idős baktatott már, nem egy gyerekkel szerettette meg a természetet. Az ő társa Kiss Tibor, aki fényképekkel tesz még kíváncsibbá, ösztökél az útnak indulásra.

A kötetben található Központi-Hargita gerinctúra útvonala: Kalibáskő menedékház – Köves-pataki út – Veresbükki út – Szeles vésze – Pókád pusztája – Bagoly-kő – Csicsói-Hargita – Madéfalvi-nyereg – Csompoly – Madéfalvi-Hargita – Rákosi-Hargita –  Rákosi Sáté – Szökő-patak vízesése – Madarasi-Hargita – Gyöngyös-kút – Madarasi menedékház.

Az Ördög-tó túrához ajánlott útvonal: Libán – Ördög-tó – Hidlás-nyereg – Fertő-tető – Fertő-nyereg – Bánya-tető – Tar-havas  – Gyöngyös-kút – Madarasi-Hargita – Madarasi menedékház.

A Hargita-fennsík, Kirulyfürdő bejárására Kovács-Kendi Lehel az alábbi utat ajánlja: Kalibáskő menedékház  – Hargita-liget  – Festő borvíz  – Kirulyfürdő  – Gyepű-patak torkolata  – Sólyom-kő  – Somkő háta  – Kalibáskő menedékház.

Az egykori vulkáni tevékenységek során kialakult képződmények, a négy Hargita csúcsával együtt ma szemet gyönyörködtetőek. Ezek megpillantására hívjuk az olvasókat.

 
Kiadás Éve
2016
Nyelv
magyar
EAN
9772501510005
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem