Általános Szerződési Feltételek

A Szolgáltató

A www.mapking.hu online áruházat a Térképvilág Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").

A Szolgáltató cégneve: Térképvilág Kft.

A Szolgáltató székhelye: 1048 Budapest, Gémes József utca 30, telephelye : 1145 Budapest, Bosnyák utca 28, telefon : +36 30 921 3663, +36 1221 9707, e-mail : mapking@mapking.hu

A Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Minisztériumának Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala (Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Főosztály) által kiadott határozat szerint a Szolgáltató (Cg: 01-09-168599, bejegyezve 1998-ban a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság által, adószám: 10779961-2-41) C/002-395/2004 nyilvántartási szám alatt, a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat.

A szolgáltatás igénybevétele

  • Interneten keresztül: A megrendelések leadása a mapking.hu internetes áruházban elektronikus úton lehetséges, a www.mapking.hu webcímen,
  • Telefonon a +361/221-9707 vagy a +3630/921-3663 szamon,
  • E-mailen a mapking[kukac]mapking[pont]hu címen,
  • Levélben Térképvilág Kft, 1145 Budapest, Bosnyák utca 28.. címre leadott rendeléseket a Szolgáltató szintén elfogad.

A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató e-mail-ben vagy  telefonon küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és kísérletet tesz helyettesítő termék felajánlására. Amennyiben a helyettesítő termék nem elfogadható, az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet  tartalmazza.

A 45/2014. (II. 26) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 napon belül. Amennyiben eddig az időpontig írásbeli megerősítést (visszaigazolást) nem kapott a vásárló, elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 14 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 3 hónapig gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő a nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül.

Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.

Elállás esetén a vásárló sértetlen és/vagy bontatlan terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldi vissza a Térképvilág Kft. címére (1145 Budapest, bosnyák utca 28...) ezután 30 napon belül visszatérítjük a visszaküldött termék(ek) vételárát. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.

A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

Utánvéttel (kézbesítéskor készpénzes fizetéssel rendezett) visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányának vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól. Műszaki termékek esetében erre az átvételtől számított 8 napon belül van lehetőség, ezt követően a garanciális szervízhez kell fordulni.

A Térképvilág Kft. mindent megtesz azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

Adattovábbítási nyilatkozat

Tudomásul veszem, hogy a Térképvilág Kft. (1145 Budapest, Bosnyák utca 28.) adatkezelő által a http://mapking.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Vásárló neve, e-mailcíme, postázási és számlázási címe.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.

A Felhasználó feliratkozhat a www.mapking.hu oldalon a Térképvilág hírlevelére. A TÉRKÉPKIRÁLY.hu a Térképvilág Kft. által üzemeltetett közösségi vásárló oldal. A feliratkozással a Felhasználó elfogadja a Térképvilág adatkezelési szabályzatát.

A Felhasználó a fentebb hivatkozott önkéntes hírlevélre való feliratkozását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

A Térképkirály Kft. magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség reklámetikai kódexében foglaltakat.

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.

Fogyasztói panaszügyintézés személyesen a Térképvilág Kft üzletében (1145 Budapest, bosnyák utca 28.), telefonon a Szolgáltató telefonszámán (+361/221-9707; +3630/921-3663), valamint interneten keresztül  a mapking[kukac]mapking[pont]hu címen történik.

Fogyasztói panaszügyintézés felsőbb hatósága:
BUDAPEST XIV. KERÜLETI JÁRÁSI KORMÁNYHIVATAL
Hivatalvezető:
Illés István
Hivatalvezető-helyettes:
dr. Vincze Eleonóra
Cím:1145 Budapest, Pétervárad utca 11-17.
E-mail cím:
titkarsag@14kh.bfkh.gov.hu
Telefon:
​+36 1 896-5762
Illetékesség:
Budapest XIV. kerület
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem