MN25 Godeanu - Țarcu -  Muntele Mic - Godján -...
MN25 Godeanu - Țarcu -  Muntele Mic - Godján -...
MN25 Godeanu - Țarcu -  Muntele Mic - Godján - Kis-havas - Szárkő-hegység  turistatérkép
MN25 Godeanu - Țarcu -  Muntele Mic - Godján - Kis-havas - Szárkő-hegység  turistatérkép

MN25 Godeanu - Țarcu - Muntele Mic - Godján - Kis-havas - Szárkő-hegység turistatérkép

Schubert&Franzke
30481
Készleten
5 250,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Godeanu - Tarcu - Muntele Mic hegység a Déli-Kárpátok egyik hegycsoportja, amelyet északról a Bistra - Strei folyosó, keletről a Retezat hegység a Râul Mare völgyön, a Gura Apei víztározón, a Lăpușnicul Mare völgyön, a Paltina nyergen, a Jiu-Cerna hágón keresztül a Valcan hegység határol; a Valcan-hegységtől és a Mehedinți-hegységtől délkeletre a Cernișoara-völgyön, a Cerna-tározón és a Cerna-völgyön keresztül; a Cerna-hegységtől délre az Olanu-völgyön, az Olanelor Curmaturán és a Hideg-völgyön keresztül; a Caransebeș-völgytől nyugatra.

Geológiai szempontból a Godeanu - Țarcu - Muntele Mic-hegység kemény kőzetekből (kristályos kőzettestek és gránitok) áll, amelyeken zord domborzat található, és amelyeket meredek lejtésű völgyek szelnek át, amelyek néha látványos szurdokokat alkotnak, ahol mészkő is található. A hegység legfontosabb csúcsai a következők: Vf. Gugu 2,291 m, Vf. Godeanu 2,229 m, Vf. Țarcu 2.190 m, Vf. Muntele Mic 1.802 m.

A Godeanu-hegységben az Emmanuel de Martonne geográfus által említett klasszikus szintező felszíneket kell megfigyelni: Borăscu és Râu Șes. Poiana Mărului és a Muntele Mic turisztikai komplexum területe nagy turisztikai jelentőséggel bír.

A Godeanu-Tarcu-Muntele Mic-hegység térképe az MN25 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény huszonötödik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus strukturálásának köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása angol és román nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, adatok a nehézségről, a hosszról, a teljes emelkedésről, a teljes ereszkedésről, az oda-vissza út idejéről, az évszaktól függő megvalósíthatóságról stb. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Godeanu-Tarcu-Muntele Mic-hegység napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2020
Méretarány (elsodleges)
1 : 65 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN25
EAN
5948490930481
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem