MN18 Cozia turistatérkép
MN18 Cozia turistatérkép
MN18 Cozia turistatérkép
MN18 Cozia turistatérkép

MN18 Cozia turistatérkép

Schubert&Franzke
30368
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Cozia-masszívum az Olt folyó bal partján, Călimănești tengerparti üdülőhely közelében emelkedik, és a Cozia-csúcsból (Ciuha Mare) kiinduló, szinte sugárirányú gerincek társulását jelenti, amelyek egyetlen masszívumot, sziklás monolitot alkotnak a Déli-Kárpátok középső-déli részén.

Északon a Loviștei mélyedés, keleten a Topolog folyó, délen a Jiblea-Călimănești mélyedés kárpátaljai dombjai, nyugaton pedig az Olt folyó határolja. E határértékek között a hegység magassága a következő: Cozia-csúcs (Ciuha Mare) 1667 m, Ciuha Mică-csúcs 1627 m, Durduc-csúcs 1504 m és Bulzu-csúcs 1565 m.

A Cozia-masszívum egy antiklinális gerinc, amelynek déli szárnyán egy sor másodlagos gerinc húzódik. Geológiai szempontból a Cozia-masszívum érdekes szerkezetű. Valójában a Déli-Kárpátok kristályos palás zónájába tartozik, és a hegység peremén lévő mélyedések mind délen, mind keleten, jelentős felszíneken tercier kőzetekből állnak, de a Cozia központi régiójának nagy részét nagy mikroklin hálós grano-gneisz, az úgynevezett Cozia-gneisz alkotja.

A masszívum geológiája hozzájárult ahhoz, hogy itt a Coziára jellemző természeti turisztikai látványosságok alakuljanak ki: szurdokok/szakadékok, mint az Olt-szurdok; sziklás területek: Poarta de Piartă, Pietrele Roșiei, Poarta Stânișoarei, Prăpastia Gardului, Grădina Zmeilor, Muchia Foarfecii; vízesések: Cascada Gardului, Cascada Urzicii. A hegységben és környékén olyan ortodox kolostorok találhatók, mint például: Az Istenanya templomba lépésének kolostora (Turnu kolostor), a Nagy Munkácsy György kolostor (Stânișoara kolostor), a Szentháromság kolostor (Cozia kolostor), Keresztelő Szent János születésének remetelakja (Cozia Veche remetelak).

A Cozia-masszívum térképe az MN18 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény tizennyolcadik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus felépítésének köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása angol és román nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, adatok a nehézségről, a hosszról, a teljes emelkedésről, a teljes ereszkedésről, az oda-vissza út idejéről, az évszaktól függő megvalósíthatóságról stb. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Cozia-masszívum napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2018
Méretarány (elsodleges)
1 . 35 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN18
EAN
5948490930368
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem