Toronto & Southern Ontario térkép
Toronto & Southern Ontario térkép
Toronto & Southern Ontario térkép
Toronto & Southern Ontario térkép
Toronto & Southern Ontario térkép
Toronto & Southern Ontario térkép

Toronto & Southern Ontario térkép

98162
Beszerzési idő 5-28 nap
5 750,00 Ft
ÁFA-val Előrendelhető, szállítási időről tájékoztatunk! A beszerzés bizonyos esetekben nem lehetséges, vagy csak újabb kiadást, vagy helyettesítő terméket tudunk javasolni!

Toronto messze Kanada legnagyobb városa. Turisztikai szempontból vonzereje a központi magjában rejlik, a nyugati High Parktól a keleti Don folyóig, valamint az Ontario-tó parkszerű szigeteitől az északi Bloor Streetig. Ezen a területen találjuk a "sáros York" legrégebbi részének maradványait, az amerikai portyázók elriasztására épített eredeti erődöt (a kiállítási terület közelében), a Campbell-házat (a Queen & University-nél) és Kanada első állami iskoláját (1807). A város kivételesen multikulturális: a városházától északra található a vibráló kínai negyed, a College Streetet szegélyező Little Italy és Little Brasil, a Danforth mentén pedig a görög város. A Yorkville negyed több mint fél évszázada a kávézók és éjszakai klubok egyik fókuszpontja, az egyetemi campus pedig az egyik legelismertebb a világon. A szigeteket nagyrészt parkterületté alakították át, és öt célállomásra járnak rendszeresen kompok. A villamoshálózat nem csak a turistáknak szól, hiszen a metróhálózat és a belvárost kiszolgáló GO vonatokhoz hasonlóan létfontosságú Torontó tömegközlekedésének működéséhez. A lap másik oldala ugyanilyen fontos. Földrajzilag Dél-Ontario a 42. szélességi körig nyúlik be az amerikai szárazföldbe. Detroit valójában északra fekszik Windsortól, Point Pelée pedig az ohiói Erie-től délre. Ontario legtöbb lakosa a tartomány "délinek" tekintett részén él. Ez a térkép Detroit/Windsortól nyugaton Kingstonig és Syracuse-ig keleten, valamint Erie-től északra Orilliáig terjed, és a Huron-, St. Claire-, Erie- és Ontario-tavakat, valamint a két nagy nemzet közötti határt mutatja. Észak-Amerikának ez a történelmileg gazdag része természetes terjeszkedési pontként szolgál mindazok számára, akik Torontóba látogatnak.

 
Kiadás Éve
2018
Méretarány (elsodleges)
1 : 12 000
Méretarány (másodlagos)
1:600 000
Nyelv
angol
EAN
9781771290906
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem