Fucskár Ágnes - Fucskár Jószef Attila:...

Fucskár Ágnes - Fucskár Jószef Attila: Trianonban elveszett kincseink

Sziklakórház
98284
Beszerzési idő 5-28 nap
6 800,00 Ft
ÁFA-val Előrendelhető, szállítási időről tájékoztatunk! A beszerzés bizonyos esetekben nem lehetséges, vagy csak újabb kiadást, vagy helyettesítő terméket tudunk javasolni!

"1920-ban a történelmi Magyarország addigi formájában megszűnt létezni. Június 4-én a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban a magyar kormány két tagja aláírta az I. világháborút lezáró békeszerződést. Gazdasági-társadalmi hatásait tekintve ez lett a magyar történelem legsúlyosabb tehertétele. Az átszabott Európában a Magyar Királyság területének 72, lakosságnak 64 százaléka került az új határokon kívülre. A nemzeti vagyon nagy hányada is elveszett. A kiemelkedő természeti értékeknek, a magyar történelem kultúrkincseinek, a világi és egyházi épített örökség számos remeke szintén az utódállamok területére került.

Ez a fotóalbum elsősorban az új határokon kívülre került kulturális, építészeti és természeti kincseit mutatja be. Bár nem törekszik teljességre, sorra veszi az egyes utódállamok területén fellelhető hegyeket és folyókat, várakat és templomokat, népviseleteket és városképeket. A képek és a szavak közelebb hozzák azt a sok szépséget, ami sokszor oly távolinak tűnik, pedig itt van a szomszédságunkban"

 
Kiadás Éve
2019
Nyelv
magyar
EAN
9789630998284
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem