Tibetben - Az úri zsiványok földjén - Tiziana...

Tibetben - Az úri zsiványok földjén - Tiziana és Gianni Baldizzone

GABO
74105
Készleten
5 500,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

Antikvár példány!

Alexandra David-Néel az "úri zsiványok földje" elnevezéssel illette a Kínától nyugatra lévő területeket 1920-21-ben tett utazása során, amikor első ízben próbálkozott meg azzal, hogy elérje Lhászát. E vidék veszélyesnek számított, kegyetlen útonálló népek, a Kínából Lhászába tartó karavánok hírhedt fosztogatói lakták.
Alexandra David-Néel nekivágott az útnak, mivel mindenáron el akart jutni a szent városba, megkerülve a tibeti kormányzat ellenőrzését. De útja során az az olthatatlan vágy is vezette, hogy megismerjen más kultúrákat, bejárja a felderítetlen ösvényeket, találkozzon a fennsíkok magányában élő népekkel és feltárja misztikus és mágikus hagyományaikat, hitvilágukat. Könyvünk egyik célja az, hogy megmutassa az Alexandra David-Néelt olyannyira lenyűgöző színes világot. E kultúrák megismerésének vágyától hajtva ugyanazokat a helyeket és népcsoportokat kerestük fel, mint ő, párhuzamot vonva múlt és jelen között.

 
Kiadás Éve
2004
Nyelv
magyar
Szerző
Tiziana és Gianni Baldizzone
EAN
9799639574105
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem