Tibetben - Az úri zsiványok földjén -...

Tibetben - Az úri zsiványok földjén - Tiziana és Gianni Baldizzone

GABO
74105
Készleten
5 500 Ft
1-3 munka nap

Antikvár példány!

Alexandra David-Néel az "úri zsiványok földje" elnevezéssel illette a Kínától nyugatra lévő területeket 1920-21-ben tett utazása során, amikor első ízben próbálkozott meg azzal, hogy elérje Lhászát. E vidék veszélyesnek számított, kegyetlen útonálló népek, a Kínából Lhászába tartó karavánok hírhedt fosztogatói lakták.
Alexandra David-Néel nekivágott az útnak, mivel mindenáron el akart jutni a szent városba, megkerülve a tibeti kormányzat ellenőrzését. De útja során az az olthatatlan vágy is vezette, hogy megismerjen más kultúrákat, bejárja a felderítetlen ösvényeket, találkozzon a fennsíkok magányában élő népekkel és feltárja misztikus és mágikus hagyományaikat, hitvilágukat. Könyvünk egyik célja az, hogy megmutassa az Alexandra David-Néelt olyannyira lenyűgöző színes világot. E kultúrák megismerésének vágyától hajtva ugyanazokat a helyeket és népcsoportokat kerestük fel, mint ő, párhuzamot vonva múlt és jelen között.

Kiadás Éve
2004
Nyelv
magyar
Szerző
Tiziana és Gianni Baldizzone
EAN
9799639574105
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem