A Szigetköz és a Mosoni-síkság - Kalauz...

A Szigetköz és a Mosoni-síkság - Kalauz turistáknak és természetbarátoknak

B.K.L.
8465
Előjegyezhető
1 400,00 Ft
ÁFA-val
Halász, vadász, aranyász – üres zsebben kotorász. Így tartotta a régi szigetközi szólás. Jól dönt az, aki elindul, hogy bejárja az egykori halászok, vadászok, madarászok, pásztorok, földművesek és aranymosók földjét, ahol a vizekben gazdag természetnek és az itt élők szorgos munkájának köszönhetően felejthetetlen napokat tölthet.Nem csak gazdag, de ostoba ember is az hazánkban, aki a vadregényes vizek és folyók felfedezését Dél-Amerikában kezdi. Elég beszállni egy ladikba, kenuba, kajakba, a félősebbeknek egy széles, ringatózó tutajra – kinek mit diktál az ízlése – és elindulni felfedezni a Dunát, a Mosoni-Dunát és az ágvizeket. Kint a vízen minden más. Felejthetetlen élmény meglesni az ébredő természetet: a hajnali párolgó vízen élelmet kereső madarakat, a szivárvány színeiben pompázó, vízen cikázó szitakötőket vagy a méltóságos csobbanással rabló csukakirályt. Hallgatni a víz menti települések hazahívó harangszavát, megkóstolni az egykori halász- és pásztornépek ételeit.Indulhatunk a családunkkal, baráti társasággal, vagy magányosan vágunk neki a Szigetköz felfedezéséhez – mindegy. Érkezzünk vasúton valamelyik kapuhoz, Győrnél vagy Mosonmagyaróvárnál, de jöhetünk autóval, lóháton, drótszamáron – nem számít. Szívesen látnak bennünket a jól felkészült vendéglátók, izgalmas programokkal múlathatjuk az időt. És ha szerencsénk van, megtaláljuk az Öreg Halászt, akitől elleshetjük, hogyan kell az evezőt vízbe meríteni úgy, hogy ladikunk hangtalanul suhanjon a vízen.

 
Kiadás Éve
2000
Nyelv
magyar
EAN
9789638606761
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem