A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori...

A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori templomai II.

BKL
8222
Előjegyezhető
4 600,05 Ft
ÁFA-val
A Dunántúl és a Csallóköz legkülönlegesebb alaprajzi és építészeti sajátosságokat mutató, ősi templomai után a könyvsorozat második kötetében Németh Zsolt a Felvidék nyugati részének kilenc templomával foglalkozik, amelyhez tizedikként egy dunántúli csatlakozik. A szerző, aki a fizika tudomány kandidátusa friss szemmel tekint ezekre az épületekre, és vesz észre rajtuk olyan jellegzetességeket, amelyek korábbi vizsgálói figyelmét elkerülték. A kiválasztott épületek tárgyalását a VI-XI. század kárpát-medencei történetének áttekintése vezeti be, amely túlnyúlik a bölcsészettudományok kínálta látóhatáron és az ismert régészeti leletek alapján élesen rámutat a fennálló történelmi kép súlyos fogyatékosságaira és ellentmondásaira. Külön fejezet foglalkozik a templomok szakralitásának kérdéskörével és azzal, hogy építőik világszemlélete miként tükröződik a kialakított formákban. Németh Zsolt a tőle megszokott világos, közérthető stílusban sorakoztatja fel érveit. A könyv olyan, többnyire csak szakmai körökben ismert templomokat von reflektorfénybe, amelyek, bár a határainkon kívül állnak jelenleg, a magyar kulturális örökség elválaszthatatlan részei.

 
Kiadás Éve
2017
Nyelv
magyar
Szerző
Németh Zsolt
EAN
9786155725005
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem