Bük, Csepreg, Sárvár és környékük - Kalauz...

Bük, Csepreg, Sárvár és környékük - Kalauz turistáknak és természetbarátoknak

B.K.L.
6915
1 400,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap
Nevek. Bük, Csepreg, Sárvár. Nevek. Sylvester János, Tinódi Lantos Sebestyén, Felsõbüki Nagy Pál, Markusovszky Lajos. A maradandóság lenyomatai. Nevek. Nádasdyak, Esterházyak, Kõszegiek, Kanizsaiak, Festeticsek, Batthyányak, Széchenyiek, Chernelek. Hõsi harcok és a békés boldogulás idõszakainak fõszereplõi. Nevek, településnevek. Tömörd, Bõ, Ölbõ, Iklanberény, Gór, Lócs, Sótony, Sajtoskál, Nick, Peresznye, Bejcgyertyános, Zsédeny. Türk, szláv, német és magyar sorsok ezer év történelmi forgatagában. Könyvünk két, egymással több szempontból is szoros kapcsolatban lévõ tájegységet mutat be. A Répce mente és a Középsõ-Rába-vidék egyaránt víz alkotta, víz alakította tájék. A folyók és patakok, jelesül a Rába, a Répce, az Ablánc és a Metõc megszabták a mindenkor itt lakott/lakó emberek életét. A hajdani õskori kultúrák népeinek, keltáknak, rómaiaknak és avaroknak is otthont adó vidéken turistacsalogató gyógyfürdõk, impozáns, de mégis meghitt hangulatot árasztó kastélyok, ezerarcú arborétumok és kastélyparkok, megkapó szépségű evangélikus és katolikus templomok, rangos kulturális események és vendégkedvelõ helybéliek fogadják a látogatót.
 
Kiadás Éve
2000
Megjelenési forma / Kötészet
25 színes
60 fekete-fehér fotóval illusztrálva
200 oldal
Nyelv
magyar
Szerző
Dabóczi Dénes
Décsi Sándor
Keszei Balázs
Keszei Szabolcs
Kulcsár László
Orbán Róbert
Söptei Imre
Zentai Zoltán
dr. Dénes József
dr. Gyurácz Ferenc
dr. Vig Károly
EAN
9789638606723
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem