Nagy hegyeknek ormán - Erdély peremén - Túrakalauz

Nagy hegyeknek ormán - Erdély peremén - Túrakalauz

Kornétás
5937
2 999,85 Ft
1-3 munka nap
A szerző - aki foglalkozását tekintve nyugalmazott sebész orvos - szenvedélyes természetjáróként több ezer kilométert gyalogolt hazánk és Európa túraösvényein. Külföldi útjai elsősorban a magas hegyekbe - így az Alpokba, a Magas-Tátrába, a Balkán hegységeibe és Erdélybe vezettek. Ebben a könyvben beszámol azokról az útjairól, melyek során feljutott az Erdélyt övező valamennyi kétezer méternél magasabb hegység - szám szerint tizennyolc - legmagasabb csúcsára. A meglátogatott tájak egy része - így a Latorita-, Capatina-, Lotru-, Jézer-, Pápusa- és Leaota hegységek - a hazai turisták számára természeti szépségeik ellenére közel ismeretlenek, és magyar nyelvű dokumentum alig található róluk. A könyvben a személyes élmények mellett történelmi és irodalmi utalások is helyet kapnak. Az egyes túrák leírásai kapcsán nyújtott ismeretek és gyakorlati tanácsok hasznosak lehetnek a magashegyi túrázók, de különösképpen azok számára, akik a szerző által végigjárt utak megismétlésére vállalkoznak.

 
Kiadás Éve
2018
Nyelv
magyar
Szerző
Dr. Farkas Sándor
EAN
9786155937026
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem