A Pannonhalmi-dombság - Kalauz turistáknak és...

A Pannonhalmi-dombság - Kalauz turistáknak és természetbarátoknak sorozat

B.K.L.
5688
1 400,00 Ft
1-3 munka nap
Vonzó vidék, igazi emberi léptékű kulturtáj a Pannonhalmi-dombság (közkeletű nevén a Sokoró). Van centruma, igazi központja, amely szakrális, lelki, szellemi, kulturális, történeti és nem utolsó sorban gazdasági értelemben befolyásolta, sőt meghatározta sorsát. Ez Pannonhalma, a bencés főapátság. Van hallatlanul kifinomult, a legjobb magyar és sváb hagyományokra épülő szőlőtermelési és borkészítési kultúrája. Van irodalmi kisugárzása és csorbítatlanul fennmaradt népi építészete. Hagyományos értékei mellett vannak – hazánkban nem általános – civilizációs lehetőségei (sípálya, repülőtér, egy nagyváros és az autópálya közelsége), melyek a turisták számára kedvelt hellyé teszik e térséget. A szinte mindenütt a domboldalakra felkúszó szőlősorok és présházak pedig otthonossá varázsolják az itteni falvakat. A vadregényes löszmélyutak, (“szurdikok”) az oldalukba vájt titokzatos “likpincék”-kel egyedülálló látványosságok. A burjánzó, védett erdők és a körpanorámát nyújtó magaslatok igazán csábítóvá teszik a három jól elkülönülő vonulatot a gyalogos turisták számára is. Érdemes ellátogatni a Bakony lábánál fekvő településekre is, hisz történeti és kulturtörténeti szempontból egyaránt kapcsolódnak a Sokoró-vidékhez, amelyet az is jelez, hogy ma nem Veszprém, hanem Győr-Moson-Sopron megyéhez tartoznak.

 
Kiadás Éve
2003
Megjelenési forma / Kötészet
60 fekete-fehér fotóval illusztrálva)
160 oldal (12 színes
Nyelv
magyar
Szerző
Csuka István
Horváthné Volf Mónika
Perger Gyula
Szűcs Mihály
Trukáné Katona Zsuzsa
dr. Alexay Zoltán
dr. Bedécs Gyula
EAN
9789638638243
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem