Győr és járás  - RÉGIÓKALAUZ

Győr és járás - RÉGIÓKALAUZ

MAGYAR TÉRKÉPHÁZ
GYŐR_REGIO
1 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

Győr Magyarország egyik legnagyobb ipari múlttal rendelkező települése, a nyugat-dunántúli régió gazdasági „zászlóshajója”, többek között itt létesült a világ egyik legnagyobb motorgyára. A várost pezsgő kulturális élet jellemzi, mely a színes történeti múltból is táplálkozik.

 

A királynék városa a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el, három kistáj találkozásánál: északról a Bakony hegyvonulata, délről a Balaton-felvidék, keletről pedig a sík Mezőföld északnyugati nyúlványa, a Veszprémi-fennsík határolja.

Európai Unió, Magyarország, Közép-Dunántúl, Veszprém megye székhelye Budapesttől 110 km-re, délnyugatra, a Balatontól 15 km-re, északra A Bakonytól 25 km-re, délre. GPS koordináták: 47.09456, 17.90612.

Veszprém a legmagasabban fekvő megyeszékhely: felszíne átlagosan 260 méterrel található a tengerszint fölött. A városon belül ugyanakkor nem ritkák a 30-40 méteres szintkülönbségek sem. Különösen szembetűnőek ezek a Séd-völgy déli és keleti oldalán, ahol az északnyugati szelek munkájának köszönhetően meredek dolomitsziklák törnek a magasba.

Szeretettel várja Önt a Királynék városa!

Ha még nem járt Veszprémben, itt a kiváló alkalom, hogy felfedezze értékeit! Ha már járt nálunk, a Vár és az Állatkert biztosan szép emlékei között szerepel. Veszprém számos más kincset is rejt. A természet változatosságát, a Séd-völgy romantikáját, a Bakony és a Balaton érintését mind-mind érezheti. A tudás és innováció központja, a történelmi emlékek sokasága, a legendák szövevényes hálója, a minőségi éttermek és szálláshelyek kínálata a város sokszínűségének ékes bizonyítékai.

Veszprémben mindig történik valami. Nem csak azért, mert a mondás szerint „Veszprémben vagy fúj a szél, vagy harangoznak, esetleg mindkettő egyszerre”. Ez onnét eredhet, hogy Magyarország legmagasabban fekvő megyeszékhelyéről van szó, és valóban sok templom lakik a városban. Veszprém azonban az a város, ahol az egyházi jelenlét nem zárkózottságot jelent. Az érkezők előtt sorra nyílnak meg az emlékhelyek ajtajai, szinte kopogtatni sem kell: az Érseki Palota, a Szaléziánum, a Bazilika, a Boldog Gizelláról elnevezett gyűjtemény és a Piarista templom mind az egyutcás várban sorakozik egymás után. Gizella és a Szent György külön kápolnát is kapott itt.

Büszkén ajánljuk Önnek és családjának ezt az úti célt, mert mi tudjuk, mi a titka, mi az az érzés, ami rabul ejti az ide látogatókat. Ha egyszer ellátogat városunkba, érteni és érezni fogja, miért érdemes újra meg újra felkeresni Veszprémet, és hagyni, hogy kezdetét vegye egy új szerelem

Kiadás Éve
2020
Megjelenési forma / Kötészet
ragasztott
Méretarány (elsodleges)
1 : 20 000
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem