MN23 Cindrel - Szebeni-havasok - Lator-hegység...
MN23 Cindrel - Szebeni-havasok - Lator-hegység...
MN23 Cindrel - Szebeni-havasok - Lator-hegység turistatérkép
MN23 Cindrel - Szebeni-havasok - Lator-hegység turistatérkép

MN23 Cindrel - Szebeni-havasok - Lator-hegység turistatérkép

Schubert&Franzke
30436
Készleten
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Cindrel-hegység a Déli-Kárpátok hegycsoportja, amelyet északról és keletről az Ampoiului-folyosó, a Săliște-mélyedés és a Nagyszebeni mélyedés határol; délről a Lotrului-hegység a Sadu-völgyön, a Șteflești-nyergen és a Frumoasa-völgyön keresztül; nyugatról a Șureanu-hegység a Sebeș-völgyön keresztül.

Geológiai szempontból a Cindrel-hegység kemény kőzetekből (kristályos kőzettestek) áll, amelyeken zord domborzat található, amelyet meredek lejtésű völgyek szelnek át, amelyek néha látványos szurdokokat alkotnak. A hegység legfontosabb csúcsai a következők: Vf. Cindrel 2,243 m, Vf. Șerbota Mare 2,007 m, Vf. Rozdești 1.817 m.

A hegység legfontosabb turisztikai látványosságai: az ország legrégebbi és legmagasabb hegyi üdülőhelye, az 1450 m magasan fekvő Păltinișul. A kiterjedt legelők és források számos hegyi legelő kialakulásához vezettek, így a Cindrel-hegység a romániai Kárpátok egyik legjelentősebb legelőterületének számít. Számos természetvédelmi területet érdemes meglátogatni, mint például: Iezerele Cindrel botanikai rezervátum, Cindrel Nature Park természetvédelmi terület.

A Cindrel-hegység térképe az MN23 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény huszonharmadik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus felépítésének köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása angol és román nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, adatok a nehézségről, a hosszról, a teljes emelkedésről, a teljes ereszkedésről, az oda-vissza út idejéről, az évszaktól függő megvalósíthatóságról stb. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Cindrel-hegység napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2019
Méretarány (elsodleges)
1 : 60 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN23
EAN
5948490930436
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem