MN20 Gutâiului - Gutin-hegység...
MN20 Gutâiului - Gutin-hegység...

MN20 Gutâiului - Gutin-hegység turistatérkép

Schubert&Franzke
30382
Készleten
3 800 Ft
1-3 munka nap

A Gutâiului-hegység a Keleti-Kárpátokban található hegységcsoport, amely nyugatról a Râușor-völgyön, a Gutâi-hágón és a Săsar-patakon keresztül az Igniș-hegységgel, északról a Máramarosi-síksággal, keletről az Oanța-patakon, a Neteda-hágón és a Cavnic-patakon keresztül a Lăpuș-hegységgel, délről a Baia Mare-síksággal határos.

Geológiai szempontból a Gutâiului-hegység kitöréses vulkanikus (nem genetikus) kőzetekből áll.  Ezeken a sziklákon domborzat alakult ki, amely eléri a legnagyobb magasságokat a Gutâi csúcs 1443 m, a Gutâiul Doamnei csúcs 1424 m, a Gutâiul Mic csúcs 1398 m magasságban.

A hegység legnagyobb turisztikai látványossága a Creasta Cocoșului természetvédelmi terület. A hegygerinc egy régi vulkáni kráterből származó, éles, csenevész domb, mintegy 200 m hosszú, átlagosan 1200 m magasságban, északnyugat-délkeleti irányú térbeli tájolással. A rezervátum egyben természeti emlék is, és célja a különleges ökológiai, tudományos és tájképi értékkel és jelentőséggel bíró természeti elemek védelme és megőrzése.

A Gutâiului-hegység térképe az MN20 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény huszadik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus felépítésének köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása angol és román nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, adatok a nehézségről, a hosszról, a teljes emelkedésről, a teljes ereszkedésről, az oda-vissza út idejéről, az évszaktól függő megvalósíthatóságról stb. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Gutâiului-hegység napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Kiadás Éve
2018
Méretarány (elsodleges)
1 : 25 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN20
EAN
5948490930382
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem