MN19 Giurgeu - Hășmaș - Gyergyói-havasok -...
MN19 Giurgeu - Hășmaș - Gyergyói-havasok -...
MN19 Giurgeu - Hășmaș - Gyergyói-havasok - Hagymás-hegység turistatérkép
MN19 Giurgeu - Hășmaș - Gyergyói-havasok - Hagymás-hegység turistatérkép

MN19 Giurgeu - Hășmaș - Gyergyói-havasok - Hagymás-hegység turistatérkép

Schubert&Franzke
30375
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Giurgeu-Hasmas-hegység két szomszédos hegység, amelyek határai a következők: északon: a Bilbor-mélyedés és a Bistricioarei-völgy; keleten: a Pintic és a Bistra völgye (amelyek elválasztják a Ceahlău hegységtől), a Dămuc és a Poiana Fagului völgye (amelyek elválasztják a Tarcău hegységtől); délre pedig: Tarcău nyerget (ahol a Ciuc-hegységgel találkoznak), a Felső-Ciuc mélyedést, a Grețeș-hágót (ahol a Hargita-hegységgel találkoznak); nyugaton: a Giurge mélyedést és a Toplița, Lomaș és Voivodeasa völgyeket (amelyek elválasztják őket a Călimani-hegységtől). A két hegység közötti határt észak-déli irányú völgyek sora alkotja: Putna-völgy, Putna-Sötét-völgy, Pângărați-hágó, Mediaș-völgy és az Olt folyó.

A két masszívum közötti különbséget a geológia adja, amelyet az eltérő domborzat képvisel. A Giurgeului-hegység kristályos kőzetekből (kristályos sziklák) és kisebb mértékben magmás kőzetekből (Ditrău szienit) áll, a domborzatot hosszúkás gerincek és lekerekített csúcsok alkotják, amelyek néhány helyen elérik az 1500 m feletti magasságot. A legnagyobb magasságokat a csúcsokon érik el: Șipoș (1568 m), Prișca (1544 m), Aramă Neagră (1538 m).

A Hășmaș-hegység üledékes kőzetekből (mészkő - dolomit) áll, amelyek kristályos palás alapkőzetű szinklinára rakódtak le, így Hășmașban nagy területen találhatók sziklák (a Hășmașul Mare csúcs sziklás falai), magányos sziklák (Piatra Singuratică, Piatra Altarului), szurdokok (Cheile Bicazului, Cheile Bicăjelului, Cheile Șugăului). Itt a legmagasabb csúcsok: Hășmașul Mare (1792 m), Hășmașul Negru (1773 m), Piatra Ascuțită (1707 m), Vithovoș (1609 m).

A Giurgeu - Hășmaș-hegységben számos nagy érdeklődésre számot tartó természeti látnivaló található, mint például: a Vörös-tó (természetes gátas tó), a Bicaz-szurdok, a Șugăului-szurdok, Borsec városa ásványvízforrásaival, Románia két nagy folyójának, az Oltnak és a Mureșnek a forrásai.

A Giurgeu - Hășmaș-hegység térképe az MN19 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy a "Hegyeink" gyűjtemény tizenkilencedik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus felépítésének köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

A Lacu Rosu és Borsec területeket részletesebb méretarányban ábrázolják: 1 : 35000 és 1 : 20000.

Minden nyomvonalat a terepen GPS-szel fedeztek le. Ezek részletes leírása román és angol nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen ellenőrzött turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, a nehézségre, a hosszra, a teljes emelkedőre, a teljes ereszkedésre, az oda-vissza menetidőre, az évszaktól függő megvalósíthatóságra stb. vonatkozó adatok. A térképen szerepel egy UTM rács is, egy metrikus koordinátarendszer, amely hasznos a térképen a távolságok gyors méréséhez. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Giurgeu - Hășmaș hegység napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2018
Méretarány (elsodleges)
1 : 60 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN19
EAN
5948490930375
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem