MN21 Harghitei - Hargita turistatérkép
MN21 Harghitei - Hargita turistatérkép
MN21 Harghitei - Hargita turistatérkép
MN21 Harghitei - Hargita turistatérkép

MN21 Harghitei - Hargita turistatérkép

Schubert&Franzke
30412
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap

A Hargita-hegység a Keleti-Kárpátokban található hegységcsoport, amelyet északról a Sicasau-völgyön és a Sicas-hágón (Liban) keresztül a Gurgi-hegység, a Grețeș-hágón keresztül a Giurge-mélyedés és a Giurge-hegység, keletről a Ciuc-mélyedés, délről a Bixad-mélyedés, a Hatod-hágón keresztül a Baraolt-hegység és kisebb, egymáson belüli mélyedések határolnak: Bățanii, Baraolt, Vârghiș, majd a Vârghiș-völgyön keresztül a Perșanii-hegység; a Homorodul Mic-völgytől nyugatra a kis intrakollineáris mélyedések: Vlăhița, Căpâlnița, Zetea és a Târnava Mare-völgy.

Geológiai szempontból a Hargita-hegység vulkáni agglomerátumokból áll, amelyek vékony üledékes kőzethorizontokkal váltakoznak (főként a hegység krátereiben és a Luci kalderában találhatók), a főgerincet pedig piroxéneket és amfibolokat tartalmazó andezitek, piroklasitok és bazaltos andezitek hatalmas tömege alkotja. A hegység legfontosabb csúcsai a következők: Vf. Harghita Mădăraș 1800 m, Vf. Harghita Ciceu 1764 m, Vf. Fertău 1589 m, Vf. Cucu-hegy 1557 m.

A masszívum legfontosabb turisztikai látványosságai: a mocsarak és tőzeglápok természetvédelmi területei az oligotróf mocsarakra jellemző növény- és állatvilággal: Mohoș (a legnagyobb területű), Dracului-tó, Dumbrava Harghitei, Luci, Büdös, Mine Creek. Érdemes megemlíteni a Szent Anna-tavat is, az ország egyetlen vulkanikus krátertavát. És végül, de nem utolsósorban a masszívum ásványi forrásokban való gazdagsága és az ezeken a forrásokon alapuló fürdők (más néven borvizi medencék).

A Hargita-hegység térképe az MN21 jelzést viseli, ami azt jelenti, hogy ez a "Hegyeink" gyűjtemény huszonegyedik kiadása.

A térképet a legmodernebb térképezési technikákkal szerkesztették, és nedvességálló papírra nyomtatták. A Schubert & Franzke-ra jellemző térképészeti ábrázolási stílusnak és az információk praktikus felépítésének köszönhetően könnyen olvasható és egyszerűen használható. Minden kéznél van, ott, ahol szükséged van rá, így az amatőr túrázók és a profik számára egyaránt hasznos.

A Harghita Mădăraș, Harghita-Băi, Ciomatu hegység területei 1 : 25 000 méretarányban, a Vârghiș-szurdok területe pedig 1 : 10 000 méretarányban van feltüntetve.

Minden útvonalat a terepen GPS-szel jelöltek ki. Ezek részletes leírása román és angol nyelven történik, néhány útvonalhoz reprezentatív képeket is csatoltak. Minden útvonalhoz tartozik egy technikai doboz, amely a következőket tartalmazza: a terepen tesztelt turistajelzés, az útvonal útvonala, a profil a legfontosabb tereptárgyakkal, a nehézségre, a hosszra, a teljes emelkedőre, a teljes ereszkedésre, az oda-vissza menetidőre, a szezonalitásra stb. vonatkozó adatok. A térkép tartalmaz egy UTM rácsot is, egy metrikus koordinátarendszert, amely hasznos a távolságok gyors méréséhez a térképen. Az árnyékolás és a kontúrvonalak kiemelik a domborzatot, megkönnyítve a tájékozódást.

Az iOS és Android platformokon elérhető alkalmazások eloszlatják a térkép nosztalgikus auráját, és a terméknek a mai évszázadnak megfelelő technikai összetettséget adnak.

Élvezze ezt a térképet, magasan a Hargita-hegység napsütötte csúcsain, a távolba tekintve a szomszédos csúcsokra, amelyek hamarosan nevet adnak a "Hegyeink" gyűjtemény következő térképeinek.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 
Kiadás Éve
2018
Méretarány (elsodleges)
1 : 65 000
Nyelv
angol
román
Sorszám vagy szelvényszám
MN21
EAN
5948490930412
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem