Dél-Afrika útikönyv

Dél-Afrika útikönyv

Kódex Kiadó
90343
3 200,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap
Kék, zöld, sárga, piros, követik egymást a színek a szivárvány hídján. De hol van köztük a fekete? Afrikában. Abban az Afrikában, ahol emberek sokasága él a maga saját kultúrájában, egymástól eltérő szokásaiban. És ilyen Dél-Afrika is, csak ott a színskálába erőteljesen betette a lábát a fehér. És ez lett hosszú ideig a hely meghatározója, de ez határozza meg azt a tarkaságot is, amiért érdemes Dél-Afrikába menni. De ha éppen nem, ez a könyv akkor is bemutatja ennek az országnak a múltját, megírja a jelenét, és felvázolja a jövőjét. Élményszinten olvasható benne mindaz, ami erre az országra jellemző. A búrok által megteremtett városképek, a természet alkotta csodák, a rabszolgaságot szenvedő feketék élete, a szabadságra éhezők sorsa, és a felszabadult emberek dalos-táncos mindennapja. Megismerhetjük ebből a könyvből többek között a gyémánt titkát, bányászhatunk aranyat, és együtt lehetünk az őserdő vadjaival egy-egy szafari keretében. De meglátogathatjuk a fókákat és a pingvineket is, hogy ezzel is még közelebb kerüljünk a természethez. Ahhoz a természethez, aminek sokszínűsége csak Afrikára, ezen belül is Dél-Afrikára jellemző, és amire ott kiemelt módon vigyáznak is. És ott lehetünk a strucc születésénél, meg a bortermelésnél, utazhatunk vonaton meg repülőn, nézve alulról meg felülről azt a tájat, amit már az előember is látott. Lehetünk továbbá rabok Nelson Mandelával, és szabadok Johannesburg utcáin, meg lehetünk egyszerű emberek a fekete negyedben, és lehetünk szupergazdagok Sun Cityben. És nem utolsó sorban magunkhoz ölelhetjük a Jóreménység fokát, együtt kalandozva az úttörő sorsú felfedezőkkel. És ehhez nem kell mást tenni, csak végig olvasni eme könyv lapjait.
 
Kiadás Éve
2021
Nyelv
magyar
Szerző
Bánszegi Katalin
EAN
9786155290343
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem