• Új
Barangolások Kőszegen

Barangolások Kőszegen

34718
Készleten
990 Ft
1-3 munka nap

Kőszegi barangolások

A 19. század derekán az Életképek címmel megjelent pesti folyóirat előfizetői ezt olvashatták Kőszegről:

"szűk kiterjedésű, rendetlen építésű, viszont mentségére legyen mondva, hogy hasonlít Budához, remek vidéken fekszik és vadregényes út köti Szombathelyhez. A mai városlátogatót ugyancsak megejti a környék változatossága, a település szép fekvése. S ha verőfényes nyári napon, befelé haladtában a Hősök kapujának árnyékos íve alól a Belvárosba lép, lenyűgöző erővel ragadja meg az eléje táruló pompás látvány. Köröskörül régi házak sora zárja le a teret, szemben a Szent Imre templom magasodik a nemesvonalú városkút mögött; távolról szelíd vonalú hegy tetején, fák zöldjéből, ég kékjéből fehérlik a Kálvária háromtornyos homlokzata.

A városkép esztétikai örömei megsokszorozódnak, ha részletesebben szemlélődni kezdünk. Már rövid járás-kelés során is meggyőződhetünk arról, hogy a város "rendetlen" építésű magja szerencsésen átvészelte a türelmetlen reformkor és a múlt század végének városképromboló évtizedeit. Hazánk területén valóban ritka a megmaradt építmények ilyen összhangja, s ezért joggal nevezik az építészeink Kőszeget az ország legvárosiasabb városának." 

Kiadás Éve
2014
Nyelv
magyar
Szerzo
Stefánka László
EAN
9789637034718
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem