Gödöllő - Mogyoród - Veresegyház -...
Gödöllő - Mogyoród - Veresegyház -...
Gödöllő - Mogyoród - Veresegyház -...
Gödöllő - Mogyoród - Veresegyház -...

Gödöllő - Mogyoród - Veresegyház - INFOKALAUZ

MAGYAR TÉRKÉPHÁZ
70005
Beszerzési idő 5-28 nap
1 600 Ft
Előrendelhető, szállítási időről tájékoztatunk

Gödöllő, Mogyoród, Veresegyház és Gödöllői járás Infokalauz térképpel – 9. (javított) kiadás

méretarány: 1 : 20 000; 1 : 10 000; 1 : 286 500

Gödöllő Budapesttől 30 kilométerre északkeletre található, a Gödöllői-dombságban a Rákos-patak völgyében fekszik.

Mogyoród Budapesttől 18 kilométerre található az M3-as autópálya mentén, a Gödöllői-dombság egyik völgyében.

Veresegyház a Gödöllői-dombságban terül el, a Cserhát vonulatainak délnyugati vége közelében; délre a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, keletre és északra a Margita, valamint az Öreghegy határolja. Tőle északnyugatra az őrbottyáni Őrhegy, majd a váchartyáni Várhegy látható.

Természetföldrajzi helyzetét tekintve e települések a Gödöllői-dombságban helyezkednek el. Ez a terület tulajdonképpen egyfajta átmeneti táj a Pesti-síkság és az Északi-középhegység között. Szelíd lankái, hirtelen kiemelkedő domboldalai és sűrű erdősültsége egészen különleges hangulatot varázsolnak az erre kiránduló emberekben.

A térség területe 14 km2, a patakok nem bővizűek és a vízjárásuk nehezen kiszámítható. Nagyszámú tó is található itt, ezek nagyrészt mezőgazdaságú céllal lettek telepítve, ám mára inkább turisztikai és pihenőfunkcióval rendelkeznek.

A talajadottságok közepesnek mondhatóak, uralkodóak a barna erdőtalajok, de több helyen kisebb foltokban megtalálhatóak a csernozjomok is.

A kiterjedt erdőségek gazdag vadállománya és a szemet gyönyörködtető fekvés már a középkorban is fontos területté emelte ezt a tájat, hiszen közel feküdt Budához az ország akkori fővárosához és hamar felkeltette a pihenésre és szórakozásra vágyó nemes urak figyelmét.

Kiadás Éve
2019
Megjelenési forma / Kötészet
ragasztott
Méretarány (elsodleges)
1 : 20 000
EAN
1815718370005
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem