Hatvan és járás - INFOKALAUZ
Hatvan és járás - INFOKALAUZ
Hatvan és járás - INFOKALAUZ
Hatvan és járás - INFOKALAUZ
Hatvan és járás - INFOKALAUZ

Hatvan és járás - INFOKALAUZ

MAGYAR TÉRKÉPHÁZ
90006
Készleten
1 600 Ft
1-3 munka nap

Hatvan és Hatvani járás InfoKalauz térképpel – 5. (javított) kiadás

méretarány város: 1 : 12 500

méretarány járás: 1 : 160 000

INFORMÁCIÓK, FÖLDRAJZ, TÖRTÉNETI MÚLT, LÁTNIVALÓK ÉS NEVEZETESSÉGEK, FESZTIVÁLOK, HELYI SZOLGÁLTATÓK, CÉGJEGYZÉK, TÉRKÉP

Hatvan város Heves megye délnyugati részén, a Hatvani járás székhelye.

Hatvan a Zagyva partján fekszik. A város több, jól elkülöníthető településrészből áll. A Zagyva keleti partján terül el Óhatvan, a település tulajdonképpeni központja. Ehhez nyugatról csatlakozik, ipari terület beiktatásával Újhatvan, ahol a hatvani vasútállomás és az új autóbusz-állomás is található. Nagygombos Óhatvantól északra fekszik.

Hatvan lakossága az utolsó adatok szerint 21.000 fő, a település területe 80,66 km2.

KÖZLEKEDÉS

Hatvan városa vasúti, közúti közlekedési csomópont, nagyon könnyen megközelíthető mind személyautóval, mind tömegközlekedéssel. A városközpont a buszpályaudvartól és a vasútállomástól pár perces sétára található.

Autóval

Hatvan Budapest és Nyíregyháza irányából az M3-as autópályának köszönhetően könnyen elérhető. Budapesttől az M3 autópályán közel 30 percre található, mindössze 58 km-re. Hatvanból a 21-es számú főúton érhetőek el a települések Salgótarján irányába.

Az útviszonyokkal kapcsolatban az ÚTINFORM az alábbi számon ad tájékoztatást: +36 1/336-2400

Busszal

Budapestről szinte óránkénti gyakorisággal indulnak buszok Hatvanba, a Stadionok autóbusz pályaudvarról. Hatvanból pedig szintén nagy gyakorisággal közlekednek autóbuszok a környező településekre.

Vonattal

Hatvan vasúti csomópont, három vasúti fővonal találkozóhelye. Ezek közül a legjelentősebb a Budapest–Miskolc fővonal, amelyre a Hatvan–Szolnok és a Hatvan–Salgótarján–Losonc vonal csatlakozik. A személyforgalom számára egy vasútállomás működik a városban, amelyre Budapest, Miskolc és Eger felől sűrűn, Salgótarján, Nyíregyháza és a Balaton felől alkalmanként érkeznek gyorsvonatok. Hatvan továbbá a végállomása a Budapestről északkelet felé induló elővárosi vonatoknak, a Zagyva völgyében Salgótarjánig közlekedő személyvonatoknak, illetve néhány Füzesabonyig, Miskolcig vagy Szolnokig járó személyvonatnak. Modern vonatok közlekednek.

Kiadás Éve
2018
Megjelenési forma / Kötészet
ragasztott
Méretarány (elsodleges)
1 : 12 500
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem