Székely Árpád: Bucsecs - Erdély délkeleti...

Székely Árpád: Bucsecs - Erdély délkeleti bástyája - túrakalauz

Székely Árpád
2168
11 990,00 Ft
1-3 munka nap

2 Bucsecs tömeges megjelenésű bástyaként őrködik Erdély délkeleti végvidékén, a Déli-Kárpátok és a Kárpátkanyar határán. Tekintélyt parancsoló, óriási sziklás leszakadásai és jégvájta formakincse az előbbi nagytájhoz, kőzettani-szerkezeti jellegzetességei pedig az utóbbihoz sorolják. Vad alpesi látványával méltó kiegészítése a Déli-Kárpátok uralkodó, 2500 m fölé merészkedő vonulatait bemutató túrakönyv-sorozatnak. A sokszínű túratereppel csábító hegyvilág a romániai hegymászás bölcsőjének számít, turistatömegek keresik fel, ám e kiadvány, a korábbi kötetekhez hasonlóan, a jelenkori emberi beavatkozásokon túli, turistaáradat helyett a tavaszi és nyári növényritkaságokban pompázó Bucsecs valódi arcát igyekszik bemutatni, amely vonzó lehet a lelkes természetjárók számára. A turistakalauz öt fejezetből áll. Az első rész természettudományos összefoglalást tartalmaz, bár további részletekkel, kiemelt szövegdobozokban, a későbbi fejezetekben is találkozunk. A második rész az általános túrainformációk mellett egy több oldalra kiterjedő képösszeállítást is kínál, amely a Bucsecs távoli varázsát, a szomszédos völgyekből és hegységekből szemlélt fenségét hivatott érzékeltetni. A legterjedelmesebb harmadik fejezet túraútvonal-leírásokat részletez. A terepbejárás 2015-ben történt 21 túra keretében. A negyedik fejezet a Barcaság műemléképületeire, erődtemplomaira és váraira, továbbá a történelmi tájegység koronájára, Brassóra összpontosít. A túrakönyv, rendhagyó módon, a sorozat összegzésével zárul. A kötethez részletes turistatérkép-melléklet társul.

 
Kiadás Éve
2015
Nyelv
magyar
EAN
9789730202168
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem