• Akció!
  • -10%
Kéktúra II. turistakalauz - Visegrádtól az...

Kéktúra II. turistakalauz - Visegrádtól az Írott-kőig

9482
5 391,00 Ft 5 990,00 Ft -10%
ÁFA-val 1-3 munka nap

Az Országos Kéktúra útvonalát részletesen bemutató turistakalauz II. kötete, Visegrádtól az Írott-kőig tájismertetőkkel, útleírással, a látnivalók bemutatásával, településismertetőkkel 60 térképszelvényen vezeti, kíséri végig a „másfélmillió lépésre” indulót Magyarországon. A Kéktúra II. része tehát végigvezet a Pilis, Visegrádi-hegység, Budai-hegység, Gerecse, Vértes, Bakony, Balaton-felvidék, Keszthelyi-hegység, Kemeneshát, Vasi-Soproni-Völgység és végül a Kőszegi-hegység területén.

Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Cartographia Kft. országos turistatérkép- és turistakalauz sorozatának keretében 4., aktualizált kiadással újra megjelentette a Kéktúra útvonalát részletes térképszelvényeken, aprólékos útleírással, a látnivalók igényes ismertetésével, mintegy 400 fotóval bemutató turistakalauz II. kötetét, amely a Kéktúra I. kalauz (Hollóháza – Nagymaros) szerves folytatásaként Visegrádtól az Írott-kőig, azaz a Dunakanyartól a Dunántúli-középhegységen, a Kemenesháton át a Kőszegi-hegységig vezeti, kíséri végig – a legendás televíziós sorozat címét kölcsönözve – a másfélmillió lépésre indulót Magyarországon.

A nem csupán a természetjáróknak, gyalogos turistáknak  címzett figyelemfelhívás nem elírás, hiszen már Rockenbauer Pál, a Másfélmillió lépés Magyarországon (MTV, 1979) c. sorozat rendezője is rögzítette az útvonalról szólva: „... ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők, felkeresésük, felfedezésük – kinek-kinek a maga számára – jószerivel csak elhatározás kérdése.”

A Cartographia kiadásról-kiadásra naprakészen tartott hagyományos és közismert turistatérképei mellé 2000 óta elindult spirálos kivitelű, a térképszelvényeket az adott táj bemutatásával, településismertetőkkel, túraleírásokkal kiegészítő, s ezeket a fejezeteket százszámra fotókkal

illusztráló turistakalauz sorozat hitünk szerint egyik fontos küldetése is a túrázás, eme bárki számára „hozzáférhető” egészségmegőrző, rekreációs, ismeretszerző szabadidős tevékenység táborának kiszélesítése, egy kötetbe gyűjtött teljeskörű informálása, a túraszervezés/vezetés segítése. Ennek a sorozatnak az alapjain, küldetésének fényében készült el a kéktúra kalauz II. kötetének a Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatásainak köszönhetően a közelmúltbeli nyomvonal-változásokkal is aktualizált új kiadása, amelyet a sorozat esszenciájaként, legfrissebb turistatérkép-állományainkból, megújított tipográfiával állítottunk össze.

A Dunántúlon átvándorló útvonal-ismertetés a 189 oldalas kötetben azonos igényességgel jelenik meg. A kéktúra történetét az I. kötet elején idézzük fel. Akiket a részletek, a „kulisszatitkok” is érdekelnek, azoknak itt, a II. kötet elején ajánlót közlünk Dr. Vízkelety László (1923–2007), a kéktúra „szellemi atyja” és Ispánovity Márton, a kéktúra alapító egyesületének, a Lokomotív TE ügyvezetőjének „Az Országos kéktúra és akik végigjárták 1952–2012” c. könyvéről, amely összegzi a meghirdetés óta eltelt évtizedek eseményeit. A Kéktúra kalauz aktualizált kiadását a Cartographia Kft. önerőből valósította meg. Köszönetet mondunk azoknak a szolgáltatóknak, akik ismertetőjükkel, hirdetésükkel hozzájárultak a kalauz kiadásához. Hiszünk benne, hogy hirdetésük nem szponzorálás, hanem jó befektetés volt. Szintén köszönetet mondunk azoknak a természetjáró egyesületeknek, akik egy-egy szakaszon számtalan módon segítették munkánkat. A Cartographia Kft. minden munkatársa nevében szép időt, tartalmas kirándulásokat kíván a Kéktúra kalauzának túravezetésével

 
Kiadás Éve
2021
Megjelenési forma / Kötészet
spirál atlasz
Méretarány (elsodleges)
1 : 40 000
Méretarány (másodlagos)
1 : 60 000
Nyelv
magyar
EAN
9789633527252
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem