ZSIDÓ EMLÉKHELYEK KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN

ZSIDÓ EMLÉKHELYEK KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN

GEOGRAPHIA
6501
Előjegyezhető
3 990,00 Ft
ÁFA-val

 

 Útikalauz egy újrafelfedezett világhoz! Hajdan sűrűn lakta a zsidóság Közép- és Kelet-Európa tájait, a holokauszt tombolásában azonban szinte teljesen megsemmisült a térség zsidó kultúrája. Ma a világ minden tájáról milliószám érkeznek látogatók, hogy felélesszék régi emlékeiket, felkutassák zsidó gyökereiket. A régió országainak zsidó örökségét bemutató, 1992-ben megjelent útikönyve legújabb, naprakész kiadásában az újságíró, író és utazási szakértő Ruth Ellen Gruber több száz különleges zsinagógába, temetőbe, zsidó negyedbe, múzeumba és egyéb nevezetes helyszínre kalauzolja el az olvasót. Könyve tudósít a Közép- és Kelet-Európában végbement változásokról, megismertet az újjáéledt zsidó közösségekkel.

Sokan mondják: a témában ez a legjobb, legalaposabb kalauz, amely ráadásul abban a tekintetben is egyedülálló, hogy nem csupán nagyobb városokba, hanem apró, rejtőző falvakba is elviszi az érdeklődőt. Tömör és gazdag beszámolói, megragadó történetei mellett Ruth Ellen Gruber személyes hangon szól az általa fölkeresett helyszínekről, személyekről; egyéni látásmódjával új ablakot nyit Közép- és Kelet-Európa több évszázados zsidó kultúrájára, egyben segít eligazodni a nevezetességek és látnivalók között. -Részletes ismertető Lengyelország, Litvánia, Ukrajna, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Románia, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Macedónia, Montenegró és Bulgária zsidó múltjáról és jelenéről. -Praktikus tanácsok, naprakész útmutatás azok számára, akik a zsidó örökség közelmúltban megnyitott helyszíneit, a térség zsidó közösségeit, intézményeit készülnek fölkeresni.

Kiadás Éve
2010
Megjelenési forma / Kötészet
KEMÉNYKÖTÖTT
Nyelv
angol
Szerző
Gruber
Ruth Ellen
EAN
9789639810723
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem