• Akció!
  • -10%
Gömör-Tornai-Karszt - Cserehát turistakalauz
Gömör-Tornai-Karszt - Cserehát turistakalauz
Gömör-Tornai-Karszt - Cserehát turistakalauz
Gömör-Tornai-Karszt - Cserehát turistakalauz

Gömör-Tornai-Karszt - Cserehát turistakalauz

5383
Beszerzési idő 5-28 nap
4 491,00 Ft 4 990,00 Ft -10%
ÁFA-val Előrendelhető, szállítási időről tájékoztatunk

A kiadvány a szlovák-magyar határvidéken húzódó, földrajzilag egységes, páratlan látnivalókban gazdag mészkőhegyvidékre kalauzol. A kötet a karsztvidék legszebb pontjaira kínál részletes túraleírásokat gyalogosoknak, autósoknak és kerékpárosoknak egyaránt, továbbá fényképes településismertetőket, szálláslehetőségeket és egyéb hasznos információkat közöl. Külön fejezet mutatja be a Cserehát településeit, növény- és állatvilágát, történelmét.

------------- 

*A Cserehát mintegy hidat képez a Bükk és a Zempléni-hegység között. Nyugatról a Borsodi dombság és az Aggteleki karszt határolja, valamint a Bódva folyó, keletről pedig a Hernád, délen a Sajóig terjed, A tájat a homokkal fedett dombhátak és a széles völgyek változása jellemzik. A terület keleti részén, a Hernád völgye felé a hegyhátak valamelyest magasabbak, szép kilátást nyújtva a Mátra és Bükk magaslataira.

A dombvidék legmagasabb csúcsa az 520 m magas Szár-hegy, amely a Szalonnai-hegység néven emlegetett gerinc legmagasabb tömbje. A Szalonnai-hegységet az Aggteleki-karszthoz tartozó Rudabányai-hegységtől a Rakaca-patak választja el.

A Cserehát nyugati része a földtörténeti szempontból fiatalabb Szendrő-Rakaca-rögvidék. Ennek legmagasabb pontja a Rakaca-patak völgyéből kiemelkedő Kecske-pad (339 m). A dombok dél felé fokozatosan ellaposodnak és részévé válnak az Alföld északi részének.

A Cserehát a Hernád, a Bódva és a Sajó folyók vízgyűjtő területe. Területét agyag és homok borítja, néhol márványszerű aprókristályos mészkő található. A vidék legidősebb kőzete a szürke erezésű rakacai márvány.

Forrás *: Wikipédia

 

A turistatérképek mellett részletes túraleírásokat is tartalmazó útikönyv jellegű kiadvány.

Kiadás Éve
2006
Megjelenési forma / Kötészet
spirál atlasz
Méretarány (elsodleges)
1 : 40 000
Nyelv
magyar
EAN
9789633531440
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem