• Akció!
  • -10%
Vértes turistatérkép

Vértes turistatérkép

5369
Készleten
2 070 Ft 2 300 Ft -10%
1-3 munka nap

A Cartographia Vértes (1:40.000) turistatérképe részletesen és naprakészen ábrázolja a hegyvidék szabadidős lehetőségeit, nélkülözhetetlen társ egy rövid kiránduláshoz és a hosszú túrákhoz egyaránt. A Vértes, a jórészt a Vérteserdő Zrt. vagyonkezelésében álló erdőterület jelentős része tájvédelmi körzet, a Vértesi Natúrparkhoz tartozik. A hegységet átszövő turistaúthálózat, a rajta végigbarangoló Országos Kéktúra (az E4 Európai Hosszútávú Vándorút) nyomvonala, a Mária zarándokút, több tanösvény, a móri Ezerjó borút, az újonnan épült Tatabánya–Oroszlány, a Környe–Vértessomló és a Mór–Csókakő kerékpárút és a kerékpározásra alkalmas erdészeti műutak számos kultúrtörténeti, ipartörténeti és természeti látnivalót összekapcsoló rendszere bőséges aktív kikapcsolódási kínálatot nyújtanak.

Mindezeket a kirándulási lehetőségeket jól kiegészíti az egykori Bicske–Székesfehérvár MÁV-vonal helyén épült, Felcsútról az alcsútdobozi arborétumig kanyargó Vál-völgyi kisvasút önmagában is élményt nyújtó vonala, számos várrom, kastély, múzeum és bemutatóhely, s persze a vértesi barlangok bejelölése. A környezettudatos, autómentes túraszervezést a kapcsolódó vasút és Volán járatok vonalainak és megállóinak naprakész és pontos feltüntetése segíti.

A Vértes turistatérkép tévedhetetlen idegenvezetőnk lesz Mór vagy Csákvár nevezetességeinek megismerésében, a vértesszentkereszti kolostorrom és a híres majkpusztai kamalduli remeteség műemlékegyüttesének felkeresésében, az Oroszlányi Bányászati Múzeum múltidéző bejárásában, s a legendás várromok, Csókakő, Vitányvár és a kevéssé ismert Csáki-vár (Oroszlánkő), Gerencsérvár, vagy a felújításra váró Gesztesi-vár történelmi falainak felfedezésében. Gánt határában a Bauxitföldtani Park tanösvénye kínál egy Mars-sétára emlékeztető élményt. A természeti látnivalók közül kiemelendő a Mária-szakadék sziklás szurdoka és a Szép Ilonka-forrás környéke, s még sorolhatnánk... A Vértes turistatérkép már ábrázolja a Vértes szívében, Kőhányáson rövidesen átadásra kerülő Gr. Esterházy Móric Ökoturisztikai Központot is. Mindezekről a Cartographia kiadó Gerecse–Vértes–Velencei-hegység turistakalauza részletes, fényképes ismertetőket is közöl.

A Vértes turistatérkép hátoldalán a Vérteserdő Zrt. bemutatóhelyei, szállásajánlata, a Vértesi Natúrpark, a Váli-völgyi kisvasút, az Oroszlányi Bányászati Múzeum, s néhány turisztikai szolgáltató hirdetése mellett Mór, Oroszlány, Gánt, Várgesztes, Csókakő, Csákberény és Csákvár településismertetője kapott helyet a kapcsolódó túraajánlatokkal.

A turistatérkép-sorozat lefedi az ország legfontosabb idegenforgalmi, túrázási körzeteit. A térképek tartalmi javítását helyszíneléssel, a beérkezett észrevételek segítségével, valamint a helyi természetbarát szövetségek által megadott információk felhasználásával végezzük. A térképek hátoldala színes településismertetőket tartalmaz, ami segíti a települések értékeinek bemutatását, és a túrázóknak is támpontot ad a terület látnivalóiról, a fontosabb szállás- és étkezési lehetőségekről.

Kiadás Éve
2021
Méretarány (elsodleges)
1 : 40 000
Nyelv
magyar
Sorszám vagy szelvényszám
20
EAN
9789633526729
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem