Budapest utcaneveiben mesélő...

Budapest utcaneveiben mesélő történelem - Erdély-Felvidék-Kárpátalja-Délvidék-Burgenland-Lengyelország

SZÉKELY HÁZ KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
4945
Készleten
4 200 Ft
1-3 munka nap

Az ismeretterjesztés szerzői egy marosvásárhelyi jogász házaspár, akik a közelmúltban Budapestre költözve rájöttek arra, hogy a mai, százszor megalázott és lerombolt Budapesten jelen van az egész Kárpát-medence szíve.

Régi-új hazájuk fővárosában élve, közlekedve, olvasták az utcatáblákon a jól ismert helységneveket: Arad, Apahida, Kalotaszeg, Gyergyó utcák neveit, de visszaköszöntek Beregszász, Érsekújvár, Pozsony, Munkács, Ungvár, Verecke és Újvidék, valamint történelmünk nagyjainak nevei is. Úgy érezték, hazulról haza érkeztek.

Budapest utcaneveiből kiindulva a szerzők elhatározták, hogy feltérképezik az egész Kárpát-medence település neveit, Budapest közterület nevei által megismertetik az arra kíváncsiakkal Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja és Burgenland azon névadó helyiségeinek földrajzi, gazdasági jellegzetességeit, rövid történelmét, amelyek az egykori történelmi Magyarország szerves részei voltak, és az ország vérkeringésének elemeit képezték.

Hiánypótló a szerzők e munkája, hiszen egyetlen könyvből, könyvtárakat és a világhálót mellőzve olvashat az érdelkődő az egykori települések történetéről a kezdetektől 1920-ig.

Ditrói Csiby Éva

Kiadás Éve
2013
Megjelenési forma / Kötészet
615 oldal
papír köstés
Nyelv
magyar
Szerzo
Borbély Bartis Endre
Borbély Bartis Júlia
EAN
9789635524464
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem