Törökország déli partvidéke

Törökország déli partvidéke

Maxim
4831
Készleten
1 980,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap
A napimádók, vitorlázók, búvárok, gyerekek, sziklamászók és a régészet szerelmeseinek paradicsoma: a tengerpart, ahol egykor Kleopátra is fürdőzött. Az ország déli része néhány elbűvölő görög-római városképet és középkori várat is tartogat: az aspendosi ókori színházat, Termessos erdővel csaknem teljesen benőtt romjait, a Phaselisi-félszigetet és várromokat, ahol egykor keresztes lovagok és nomád emírek uralkodtak. Még ennél is régebbiek a Fethiye és Kas közelében lévő lykiai sziklasírok, amelyek a homéroszi idők Krétáról jövő bevándorlóira emlékeztetnek, valamint az Adanától keletre fekvő Karatepe gyönyörű hettita domborművei és szobrai. A szárazföld belsejében lévő kanyonok igazi kalandot ígérnek a vadvízi evezés és a sziklamászás szerelmeseinek. Az Európában egyedülálló tengerparti táj képét cseppkőbarlangok, 70 kilométeres homokstrandok, várakat őrző hegyfokok, tengerig nyúló erdős völgyek és látogatásra méltó, eldugott öblök tarkítják.

 
Kiadás Éve
2008
Megjelenési forma / Kötészet
Könyv puhaborító
Nyelv
magyar
Szerző
Dr. Christoph K. Neumann
Fogarassyné Orczy Zsuzsanna
EAN
9789632610061
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem