Marsigli Európája 1680-1730

Marsigli Európája 1680-1730

KISARI
2219
Készleten
8 500 Ft
1-3 munka nap

Luigi Ferdinando Marsigli katona és életművész

Orbán Balázs mondotta, hogy mindannyiunk kötelessége egy kis téglácskával hozzájárulni a magyar kultúra pompás épületéhez. Én is csak őt idézhetem - nyilatkozta Kisari Balla György térképész, L. F. Marsigli életművének kutatója.

A Hadtörténeti Intézetben beleszerettem a hadtörténeti térképekbe és megtudtam, hogy ezekből Karlsruheban több mint négyszáz kéziratos is található. Ezek kutatásával elsőként a földrajztudós gróf Teleki Pál foglalkozott 1913-ban, de tragikus végzetű politikusi pályafutása miatt munkáját már nem tudta befejezni. Ezt folytattam három évtizeden keresztül - ezalatt került látókörömbe Luigi Ferdinando Marsigli olasz hadmérnök -, eredményeimet az Oktatási Minisztérium támogatásával a Karlsruhei térképek című könyvemben tettem közzé. Ennek nyomán 2001-ben kaptam meghívást Stuttgart Tartományi Könyvtárától, ahol német nyelvű előadásra kértek fel az említett térképekről. A vonatjegyet már Karsruhetól Bolognaig váltottam meg, ahonnan Marsigli származott.
Kisari Balla György, a kötet fordítója

A kötet rendkívül igényes kivitelezésű, csak számozott példányban jelent meg. A téma iránt érdeklődőknek kivételes csemege.

Kiadás Éve
2015
Nyelv
angol
EAN
5997408114741
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem