Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD
Berki Tamás: Hangszálak+CD

Berki Tamás: Hangszálak+CD

98177
9 990,00 Ft
1-3 munka nap

Kiadó: Kocsis Kiadó

Oldalak száma: 216

Borító: KARTONÁLT

Súly: 302 gr

ISBN: 9786156372314 (könyv)

ISBN: 5999884944089 (CD)

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2022 (könyv), 2014 (CD)

Illusztráció: FEKETE-FEHÉR FOTÓKKAL


Berki-Sárik - Minden délibáb

1. Búcsú blues
2. Én az egó
3. A Bika
4. My Funny Valentine
5. So Danco Samba
6. Minden délibáb
7. Kötelező blues
8. Várj
9. The Days of Wine and Roses
10. Love for Sale
11. Legyen egy dal, ami mindig a végén van

Berki Tamás - ének
Sárik Péter - zongora, billentyűs hangszerek
Közreműködik Gyémánt Bálint (gitár) - 7., 10., 11.

 

Kérlek, ne énekelj!

Talán furcsa egy ilyen ajánlás ehhez a könyvhöz!

2009 július 1-én, Pünkösd hétfőjén, az Atlanti óceán fölött, lezuhant az Air France AF 447-es, Rio de Janeiro-Párizs járata. A fedélzeten lévő 228 utas és a személyzet, mind életét vesztette. A járaton utazott Szarvas Rita, magyar konduktor és kisfiam, a 7 éves Buslig-Szarvas András. Szarvas Rita, a Pető Intézet konduktora immár harmadszor járt Rióban és ott tanította a brazil kollégákat a világhírű Pető módszerre, amivel sok ezernyi mozgássérült gyerek és családja élhetett szebb, jobb életet.

Andris, ez a kis “kalandozó” már bejárta a fél világot, mert minket, a szüleit hol ide-hol oda szólította a kötelesség. Hol Kanadában, hol Angliában, hol Svájcban, hol Svédországban, Norvégiában, de még Moldáviában is várták a magyar konduktort, aki szó szoros értelmében csodát tett a mozgássérült gyerekekkel.

Furcsa élet volt ez, de egy gyerek kitűnően tud alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Így volt ez az Andrissal is, aki Angliában már négy és fél éves korában megkezdte az iskolát (ott ekkor kezdődik, nem hat évesen). Két évig ott járt iskolába, majd jött egy magyarországi “szakasz” az életében: 6 és fél évesen Budapesten írattuk be, de nem az első osztályba, hanem a másodikba. Ekkor azonban kiderült, hogy nem tud magyarul olvasni, a magyar szavakat angolul próbálta kimondani. És ez előtte senkinek sem jutott eszébe, ezért négy hétig felváltva ültünk mellette az iskolapadban, segítve őt a tanulásban. Ez egy különleges élmény volt, hiszen a szülők nem szoktak a gyerekükkel együtt iskolába járni ! Ráadásul azon a nyáron az Andrisnak eltört a combcsontja és az iskolakezdésnél mankóval járt. Persze milyenek a gyerekek: mindenki mankóval akart járni ezután!

Ez a sokat próbált, kis kalandor - főleg Kanadában - rengeteget autózott velem és én vezetés közben mindig zenét hallgatok és énekelgetek. A hangom persze borzalmas. Az Andris – talán a zeneiskolai képzés miatt is – egyszer, amikor egy Berki Tamás jazzlemezt hallgattam és “énekeltem”, megszólalt: - Kérlek, ne énekelj ! Én némi “felháborodással” vettem ezt tudomásul, de persze hamarosan ismét dudorásztam, énekelgettem. Az Andris, ekkor a maga igen csendes, de határozott hangján ismét rám szólt: - Papa, kértelek, hogy ne énekelj!

És én akkor rájöttem: egy hét éves gyerek is tudja, hogy, micsoda élmény az, amikor Berki Tamás énekel!

Buslig György Mihály

2022 július

Kiadás Éve
2022
Nyelv
magyar
EAN
9786156372314
No reviews
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Új címünk

A TÉRKÉPKIRÁLY ÚJ címen érhető el:

1145 Budapest, Bosnyák utca 28.

(a Nagy Lajos király útja és a Bosnyák utca sarkánál, behajtás a Kövér Lajos utca felől, mert a Bosnyák utca ezen a szakaszon egyirányú).

Telefon: 06-1 221-9707
Mobil: +36-30 921-3663
E-mail: bolt@mapking.hu
Webshop: https://www.mapking.hu/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem