Az Ezeregyéjszaka meseországa -Marokkó

Az Ezeregyéjszaka meseországa -Marokkó

53901
Készleten
3 800,00 Ft
ÁFA-val 1-3 munka nap
"Marokkó nagyon szép ország, mégsem értem, hogy a történelem folyamán miért ácsingóztak utána annyian. Jártak erre vandál hordák, szerette Bizánc, elfoglalták a vizigótok, volt római provincia, azután jöttek az arabok, a berberek, az egymást váltó muszlim dinasztiák, a portugálok foga is fájt rá, majd az olaszoké, angoloké, franciáké; harcoltak érte spanyolok és németek - egyszóval az elmúlt évezredekben hatalmas volt itt a forgalom.
De mit kerestek itt? Az ország nagy része terméketlen síkság vagy kővel borított hegy. Talán a különféle ásványi kincsek vagy a jó fekvésű kikötők csábították őket? Azt gondolom, mégis inkább Marokkó varázsa volt a fő ok. Valami megfoghatatlan szépség, megmagyarázhatatlan csoda, ami itt a vizet zamatosabbá, a kenyeret édesebbé és az ölelést bársonyosabbá teszi.
Igen! Ez lehet a magyarázata Marokkó viharos történelmének, amit ennek az országnak át kellett élnie. Ahogy a mondás tartja: "Marokkó hideg ország, csak forrón süt benne a nap!" És ez a perzselő nap felforrósítja a rideg kőrengeteget, felhevíti a sivatagok porát, és felmelegíti az emberek szívét. Mert ez Marokkó!"
Bánszegi Katalin
 
Kiadás Éve
2021
Nyelv
magyar
Szerző
Bánszegi Katalin
EAN
9786155353901
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem