Miskolc és járás  - RÉGIÓKALAUZ

Miskolc és járás - RÉGIÓKALAUZ

MAGYAR TÉRKÉPHÁZ
MISKOLC_REGIO
Készleten
1 800 Ft
1-3 munka nap

Ha feltesszük a kérdést egy átlagos hazai lakosnak, hogy mi jut eszébe Miskolcról, nagy valószínűséggel különböző sorrendben a következő válaszokat fogjuk adni: Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca, egykori ipari fellegvár, EDDA.

A település lenyűgöző természeti környezete és színes történeti múltja egyaránt hazánk egyik legérdekesebb városává teszi. Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye, Északkelet-Magyarország legfontosabb települése. A hazai városok között területét tekintve Budapest után következik, népességét tekintve jelenleg a 4. helyet foglalja el a főváros, Debrecen és Szeged után. Bár meg kell jegyeznünk, hogy az 1980-as években ez a város volt Magyarország második legnépesebb helye, ahol a lakosság száma meghaladta a 200.000 főt.

A királynék városa a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el, három kistáj találkozásánál: északról a Bakony hegyvonulata, délről a Balaton-felvidék, keletről pedig a sík Mezőföld északnyugati nyúlványa, a Veszprémi-fennsík határolja.

Európai Unió, Magyarország, Közép-Dunántúl, Veszprém megye székhelye Budapesttől 110 km-re, délnyugatra, a Balatontól 15 km-re, északra A Bakonytól 25 km-re, délre. GPS koordináták: 47.09456, 17.90612.

Veszprém a legmagasabban fekvő megyeszékhely: felszíne átlagosan 260 méterrel található a tengerszint fölött. A városon belül ugyanakkor nem ritkák a 30-40 méteres szintkülönbségek sem. Különösen szembetűnőek ezek a Séd-völgy déli és keleti oldalán, ahol az északnyugati szelek munkájának köszönhetően meredek dolomitsziklák törnek a magasba.

Szeretettel várja Önt a Királynék városa!

Ha még nem járt Veszprémben, itt a kiváló alkalom, hogy felfedezze értékeit! Ha már járt nálunk, a Vár és az Állatkert biztosan szép emlékei között szerepel. Veszprém számos más kincset is rejt. A természet változatosságát, a Séd-völgy romantikáját, a Bakony és a Balaton érintését mind-mind érezheti. A tudás és innováció központja, a történelmi emlékek sokasága, a legendák szövevényes hálója, a minőségi éttermek és szálláshelyek kínálata a város sokszínűségének ékes bizonyítékai.

Veszprémben mindig történik valami. Nem csak azért, mert a mondás szerint „Veszprémben vagy fúj a szél, vagy harangoznak, esetleg mindkettő egyszerre”. Ez onnét eredhet, hogy Magyarország legmagasabban fekvő megyeszékhelyéről van szó, és valóban sok templom lakik a városban. Veszprém azonban az a város, ahol az egyházi jelenlét nem zárkózottságot jelent. Az érkezők előtt sorra nyílnak meg az emlékhelyek ajtajai, szinte kopogtatni sem kell: az Érseki Palota, a Szaléziánum, a Bazilika, a Boldog Gizelláról elnevezett gyűjtemény és a Piarista templom mind az egyutcás várban sorakozik egymás után. Gizella és a Szent György külön kápolnát is kapott itt.

Büszkén ajánljuk Önnek és családjának ezt az úti célt, mert mi tudjuk, mi a titka, mi az az érzés, ami rabul ejti az ide látogatókat. Ha egyszer ellátogat városunkba, érteni és érezni fogja, miért érdemes újra meg újra felkeresni Veszprémet, és hagyni, hogy kezdetét vegye egy új szerelem

Kiadás Éve
2020
Megjelenési forma / Kötészet
ragasztott
Méretarány (elsodleges)
1 : 20 000
Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!
Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem