• Akció!
  • -10%
Történelmi világatlasz 2022 - Évezredek -...

Történelmi világatlasz 2022 - Évezredek - térképek tükrében

CARTOGRAPHIA TANKÖNYVKIADÓ
25645
Beszerzési idő 5-28 nap
9 810,00 Ft 10 900,00 Ft -10%
ÁFA-val Előrendelhető, szállítási időről tájékoztatunk

A Történelmi Világatlasz aktualizált és bővített kiadása a Cartographia Tankönyvkiadó gondozásában.

Az új, 2022-es kiadású, 92 oldallal bővített Történelmi Világatlasz 456 különböző térképen mutatja be azt a hosszú történelmi utat, amelyet az emberiség a XXI. század elejéig megtett.

- napjainkig aktualizált és bővített kiadás

- egyetemes történelem a napjainkig, Magyarország történelme a napjainkig, kronológia, névjegyzék

Egy atlasz, amelynek minden könyvespolcon megvan a helye!

A kiadvány négy nagy részből áll:
-    egyetemes történelem napjainkig
-    Magyarország történelme napjainkig
-    kronológia
-    névjegyzék

Az első rész 330 térképe az emberiség egészével foglalkozik. A megújult történelmi atlasz olyan az előző évezred végén és az új évezred elején lezajlott történelmi jelentőségű eseményekkel egészült ki, mint pl. a II. világháború óta kialakult válsággócok, fegyveres konfliktusok, vagy az európai integrációs folyamat.

A Magyarországot ábrázoló rész 126 térképe előbb a Kárpát-medence történetét tárgyalja, majd a távoli őshazától kiindulóan követi a magyarság történelmi útját szinte napjainkig a parlamenti választásokkal és a határon túl élő magyarsággal bezárólag.

A kronológiai táblázatok szervesen kapcsolódnak a térképek tartalmához, segítenek az időrendi összehasonlításban az egyes földrészek, illetve a nagy tájegységek történelmi jelentőségű eseményei között.

A névmutató az atlaszban szereplő közigazgatási-, földrajzi- és népnevek gyors megtalálását teszi lehetővé, illetve utal az egyes nevek korszakonkénti használt különböző nyelvi és alakváltozataira is.

 

A 111 színes térképes oldalt tartalmazó atlasz 387 különböző térképen mutatja be azt a hosszú történelmi utat, amelyet az emberiség a régészek által legősibbnek tartott telephelyeitől kiindulóan a XX. század végéig megtett. A névmutató nemcsak az atlaszban szereplő közigazgatási-, földrajzi- és népnevek gyors megtalálását teszi lehetővé, de utal az egyes nevek korszakonként használt különböző nyelvi és alakváltozataira is.

Kiadás Éve
2021
Megjelenési forma / Kötészet
246 oldal
kötött
Nyelv
magyar
EAN
9789632625645
No reviews

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldalról történő elnavigálással hozzájárulsz a használatukhoz, vagy kattints az alábbi gombra. adatvédelem