AZ AKCIÓS ÁRAK CSAK A WEBSHOPOS RENDELÉSRE ÉRVÉNYESEK!

(0) elem a kosárban

Az Ön kosarában nincsenek termékek.

Egy év Bali szigetén - Kakasvér és virágszirom

8817

Beszerzési idő 5-28 nap

6 825 Ft

Gyors áttekintés

„Itt egy könyv annak, akit vonzanak az idegen földek titkai, akik kíváncsiak az ezerarcú világ egy számukra ismeretlen változatára.
Sebestény Anikó egy esztendőt töltött Bali szigetén s nem az átlag-utazó felszínes figyelmével fordult témájához, hanem az első pillanattól kezdve a mélyebb összefüggéseket kereste, s úgy érzem sikerült megragadnia az ottani táj és az ottani ember lelkét.
Könyvét haszonnal forgathatja a tudományos igényű olvasótól kezdve a turista-útra készülőn keresztül az egyszerű érdeklődőig bárki. Mert a szerző szépírónak sem akárki, eleven stílusa, plasztikus leírásai magával ragadóak, könnyedén, minden nehézkesség nélkül ismerteti meg velünk a sziget történetét, társadalmi rendjét, vallási rítusait s a balinézek hétköznapi életét, viselkedését.
Empátiája és szeretete otthonossá teszi az olvasót az európai ember számára vadidegen világban, s elgondolkodtat a természettel való mély kapcsolat éltető erejéről s az egymást segítő közösségben élő ember igazságáról.
Remélem Sebestény Anikó könyve minden olvasójának ugyanakkora örömet okoz, mint nekem s ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek” ---- Lázár Ervin ------------

Egy csodálatos sziget felfedezésére hív ez a könyv. A szerző kulturális antropológiát végzett a budapesti ELTE-n és a párizsi Nanterre Egyetemen, megtanulta az indonéz nyelvet, és egy évet töltött Bali szigetén, ahol a helyi emberek között élt, és részt vett életükben, szertartásaikon. Ennek az évnek a naplóbejegyzései és fényképei alkotják a könyv gerincét.
Vagy

Részletek

„Itt egy könyv annak, akit vonzanak az idegen földek titkai, akik kíváncsiak az ezerarcú világ egy számukra ismeretlen változatára. Sebestény Anikó egy esztendőt töltött Bali szigetén s nem az átlag-utazó felszínes figyelmével fordult témájához, hanem az első pillanattól kezdve a mélyebb összefüggéseket kereste, s úgy érzem sikerült megragadnia az ottani táj és az ottani ember lelkét. Könyvét haszonnal forgathatja a tudományos igényű olvasótól kezdve a turista-útra készülőn keresztül az egyszerű érdeklődőig bárki. Mert a szerző szépírónak sem akárki, eleven stílusa, plasztikus leírásai magával ragadóak, könnyedén, minden nehézkesség nélkül ismerteti meg velünk a sziget történetét, társadalmi rendjét, vallási rítusait s a balinézek hétköznapi életét, viselkedését. Empátiája és szeretete otthonossá teszi az olvasót az európai ember számára vadidegen világban, s elgondolkodtat a természettel való mély kapcsolat éltető erejéről s az egymást segítő közösségben élő ember igazságáról. Remélem Sebestény Anikó könyve minden olvasójának ugyanakkora örömet okoz, mint nekem s ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek” ---- Lázár Ervin ------------ Egy csodálatos sziget felfedezésére hív ez a könyv. A szerző kulturális antropológiát végzett a budapesti ELTE-n és a párizsi Nanterre Egyetemen, megtanulta az indonéz nyelvet, és egy évet töltött Bali szigetén, ahol a helyi emberek között élt, és részt vett életükben, szertartásaikon. Ennek az évnek a naplóbejegyzései és fényképei alkotják a könyv gerincét.

További információk

Cikkszám (SKU) 8817
EAN 9789630818001
Nyelv Magyar
Kiadás éve 2012
Kiadó SZKARABEUSZ99
Szerző Sebestény Anikó
Megjelenési forma / Kötészet Kémény borítós
Mennyiség egység db

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Talán a következő termékek is érdekelhetik: